Przepis na powidła śliwkowe z dodatkiem kakao i czekolady
Przepis na pyszne powidła śliwkowe z dodatkiem kakao i czekolady to słodka i aromatyczna propozycja na wypełnienie naleśników, bułeczek czy też ciast. Połączenie owocowej słodyczy śliwek z intensywnym smakiem kakao i kremowej czekolady daje niezwykle apetyczny efekt, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości. Gotowane powoli powidła z dodatkiem kakao i czekolady są doskonałym sposobem na wykorzystanie sezonowych owoców i stworzenie pysznego dodatku do wielu deserów.
Składniki
Przygotowanie
- W pierwszej kolejności, umieść śliwki w rondlu, dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż śliwki się rozgotują i zmiękną.
- Następnie, przetrzyj owoce przez sito, aby uzyskać gładką masę.
- Dodaj do powideł przyprawy (np
- Wymieszaj wszystkie składniki na rondlu i gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje i nabierze ciemniejszego koloru.
- Przełóż gorące powidła do czystych słoików i zakręć je dokładnie.
- Pozwól powidlom ostygnąć przed przechowywaniem w chłodnym i suchym miejscu.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Przepis na powidła śliwkowe z dodatkiem kakao i czekolady, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również