Potrawy z ogórków na ciepło

Pieczona sałatka z ogórków to niezwykłe połączenie chrupiących warzyw z aromatycznymi ziołami i przyprawami. Wystarczy pokroić ogórki w plastry, dodać oliwę, czosnek, świeże zioła i piec w piekarniku aż do lekkiego zrumienienia. Efektem końcowym jest danie pełne wyrazistego smaku i apetycznego aromatu, które zaskoczy każdego swoją oryginalnością i prostotą wykonania. Idealne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska na ciepło.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój kapustę, marchewkę, cebulę, pietruszkę i buraka na drobną kostkę.
  2. Odciśnij lekko kapustę, aby pozbyć się nadmiaru wody.
  3. Podsmaż warzywa (kapustę, marchewkę, cebulę, pietruszkę, buraka) na oliwie z oliwek, aż zmiękną.
  4. Dodaj czerwoną fasolę do podsmażonych warzyw.
  5. W osobnej misce przygotuj sos, mieszając sok z połowy cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz i szczyptę cukru.
  6. Dodaj sos do warzyw i fasoli, dokładnie wymieszaj.
  7. Podsmażaj wszystko razem przez kilka minut.
  8. Gotową potrawę z ogórków podawaj ciepłą
  9. Posyp gotową potrawę posiekaną natką pietruszki.
  10. Smacznego!
Potrawy z ogórków na ciepło

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Potrawy z ogórków na ciepło, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up