Polędwiczki w sosie pieczarkowym - Przepis Joli

Polędwiczki w sosie pieczarkowym to pyszne danie, które zaskoczy smakiem i aromatem. Dzięki przepisowi Joli, mięso jest soczyste, a sos ma intensywny smak pieczarek i śmietany. Idealne danie na obiad lub kolację dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj polędwicę wieprzową, oczyść ją z tłuszczu i błonek, a następnie pokrój na 3 paski.
  2. Oprósz mięso solą i pieprzem, a następnie obsmaż je z każdej strony na złoty kolor na maśle, dodając posiekany czosnek i rozmaryn.
  3. Po obsmażeniu, ułóż polędwicę na blaszce wyłożonej pergaminem.
  4. W miseczce przygotuj sos, mieszając 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżeczkę czosnku w proszku
  5. Wstaw mięso do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C/392°F.
  6. W międzyczasie przygotuj dodatki
  7. Przygotuj sałatkę, mieszając posiekane ogórki, czerwoną paprykę, pomidorki koktajlowe, czerwoną cebulę, oliwki, ser feta
  8. Odstaw zieloną fasolkę na bok, dobierz resztę składników do sałatki, posyp orzeszkami piniowymi.
  9. Po upieczeniu mięsa, wyjmij je z piekarnika i podawaj razem z przygotowanymi dodatkami.
  10. Na koniec polej wszystko octem balsamicznym i możesz podawać danie! Podziel się swoim dziełem ze znajomymi i rodziną
Polędwiczki w sosie pieczarkowym - Przepis Joli

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Polędwiczki w sosie pieczarkowym - Przepis Joli, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up