Placuszki z twarogiem i bananem

Placuszki z twarogiem i bananem to prosty i pyszny przepis na lekkie i puszyste placuszki idealne na śniadanie lub deser. Połączenie słodkiego banana z kremowym twarogiem sprawia, że placuszki są aromatyczne i pełne smaku. Można je podawać z ulubionym syropem, dżemem czy świeżymi owocami. Są szybkie w przygotowaniu i z pewnością zachwycą każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. W jednej misce umieścić kostkę twarogu i oddzielić żółtka od białek.
  2. Do twarogu dodać żółtka, łyżkę cukru pudru, cukier waniliowy i rozdrabniać widelcem, aż masa będzie jednolita.
  3. Następnie dodać 3 łyżki mąki i dokładnie wymieszać.
  4. W drugiej misce ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę.
  5. Dodać ubitą pianę do ciasta serowego i dokładnie wymieszać, aby uzyskać gładkie ciasto.
  6. Opcjonalnie dodać rodzynki lub wiórki kokosowe i wymieszać.
  7. Na rozgrzany tłuszcz wykładać łyżką porcje ciasta, formując placuszki, i smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste.
  8. Po usmażeniu, wyłożyć placuszki na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  9. Posypać placuszki cukrem pudrem i podawać.
Placuszki z twarogiem i bananem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Placuszki z twarogiem i bananem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up