Placki ziemniaczane z filetem z kurczaka
Placki ziemniaczane z filetem z kurczaka to połączenie tradycyjnego polskiego dania z lekkością i soczystością mięsa z kurczaka. Placki ziemniaczane idealnie komponują się z delikatnym filetem z kurczaka, tworząc pożywne i smaczne danie dla całej rodziny. Proste w przygotowaniu i idealne na obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Zetrzeć ziemniaki.
- Rozdrobnić filet z kurczaka na drobną kostkę.
- Dodać rozdrobniony filet do zetrzonych ziemniaków.
- Dodać odmrożone i odciśnięte borowiki (lub pieczarki jako alternatywę).
- Dodać jajka, drobno posiekany czosnek, cebulkę, sól, pieprz, majeranek oraz mąkę.
- Wymieszać wszystkie składniki dokładnie.
- Rozgrzać patelnię i smażyć placki na oleju rzepakowym, formując je delikatnie.
- Smażyć placki z obu stron na złoty kolor.
- Odsączyć placki z nadmiaru tłuszczu na papierze ręcznikowym.
- Podawać gorące, najlepiej od razu po przygotowaniu.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Placki ziemniaczane z filetem z kurczaka, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również