Migdałowy placek z karmelową masą krówkową
Migdałowy placek z karmelową masą krówkową to pyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska. Ciasto migdałowe jest delikatne i wilgotne, natomiast karmelowa masa nadaje mu słodkiego i kremowego smaku. To doskonały wybór dla miłośników słodyczy oraz fanów klasycznej kombinacji migdałów i karmelu. Doskonały na przyjęcia czy spotkania z przyjaciółmi.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki:
- Mąka
- Cukier
- Masło
- Jajka
- Migdały
- Masa krówkowa
- Cukier waniliowy
- Cynamon
- Proszek do pieczenia
- W misce wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, cynamon i proszek do pieczenia.
- Dodaj roztopione masło i jajka, wymieszaj składniki na jednolitą masę.
- Dodaj posiekane migdały do ciasta i wymieszaj.
- Na blasze wyłóż papier do pieczenia, przełóż na nie ciasto i wyrównaj.
- Piecz placek w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, aż placek będzie złocisty.
- Po upieczeniu odstaw placek do ostygnięcia.
- Następnie rozsmaruj równomiernie masę krówkową na wierzchu placeku.
- Odstaw placek na kilka godzin do schłodzenia i stężenia masy krowkowej.
- Po ostudzeniu i stężeniu placek migdałowiec z masą krówkową gotowy do podania
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Migdałowy placek z karmelową masą krówkową, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również