Pierś z kurczaka zapiekana ze szpinakiem i fetą
Pierś z kurczaka zapiekana ze szpinakiem i fetą to pyszny i szybki sposób na smaczną i zdrową kolację. Kurczak jest delikatny, szpinak dodaje świeżości, a fetą nadaje specyficznego, aromatycznego smaku. Całość jest zapiekana w piekarniku, co sprawia, że danie staje się soczyste i aromatyczne. Idealne danie na spotkania rodzinne lub romantyczną kolację we dwoje.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
- Obróbuj piersi z kurczaka, uważając by nie pozostały żadne kości.
- Wymieszaj szpinak z pokruszoną fetą.
- Rozłóż piersi z kurczaka na desce do krojenia.
- Napełnij każdą pierś farszem ze szpinakiem i fetą, następnie zwiń i zabezpiecz wykałaczkami.
- Wymieszaj przyprawy i posolić każdą pierś.
- Rozgrzej patelnię i dobrze ją rozgrzej
- Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego.
- Dodaj warzywa do naczynia żaroodpornego, ułóż pomiędzy piersiami kurczaka.
- Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut, aż kurczak będzie dobrze upieczony.
- Wyjmij z piekarnika, pozostaw chwilę do ostygnięcia, a następnie podawaj.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka zapiekana ze szpinakiem i fetą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również