Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami

Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami to pyszne danie, które zachwyci miłośników kuchni włoskiej. Soczysta pierś z kurczaka nadziewana jest aromatycznymi plastry mozzarelli, świeżymi pomidorami oraz ziołami. Proste w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne i efektowne danie, które z pewnością zachwyci podniebienia wszystkich domowników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ponacinaj filet z kurczaka, ale nie do końca, aby stworzyć kieszenie.
  2. Przygotuj oliwę, paprykę słodką, przyprawę do kurczaka oraz pieprz dokładnie wymieszaj te składniki.
  3. Natrzyj mięso przygotowanym wcześniej mieszanym przyprawami.
  4. Pokrój pomidora na plastry.
  5. Pokrój mozarellę na grube plastry.
  6. Włóż plastry sera i plastry pomidora do naciętych wcześniej kieszeni w mięsie.
  7. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 35 minut z grzałką góra i dół.
  8. Po upieczeniu, podawaj i smacznego!
Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up