Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami
Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami to pyszne danie, które zachwyci miłośników kuchni włoskiej. Soczysta pierś z kurczaka nadziewana jest aromatycznymi plastry mozzarelli, świeżymi pomidorami oraz ziołami. Proste w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne i efektowne danie, które z pewnością zachwyci podniebienia wszystkich domowników.
Składniki
Przygotowanie
- Ponacinaj filet z kurczaka, ale nie do końca, aby stworzyć kieszenie.
- Przygotuj oliwę, paprykę słodką, przyprawę do kurczaka oraz pieprz dokładnie wymieszaj te składniki.
- Natrzyj mięso przygotowanym wcześniej mieszanym przyprawami.
- Pokrój pomidora na plastry.
- Pokrój mozarellę na grube plastry.
- Włóż plastry sera i plastry pomidora do naciętych wcześniej kieszeni w mięsie.
- Piecz w temperaturze 200 stopni przez 35 minut z grzałką góra i dół.
- Po upieczeniu, podawaj i smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również