Pierś z kurczaka z brzoskwiniami w piekarniku
Pierś z kurczaka z brzoskwiniami to przepis na smaczne i szybkie danie, które można przygotować w piekarniku. Soczysta pierś z kurczaka jest marynowana w mieszance przypraw i sosu sojowego, a następnie podawana z plastra brzoskwini, które dodają słodyczy i delikatnego smaku potrawie. Danie to świetnie komponuje się z ryżem lub sałatką, tworząc lekką i smaczną kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj 4 filety z kurczaka, przekrój je na pół i posiekaj.
- Posól, popieprz i posyp suszonym czosnkiem filety z kurczaka, a następnie marynuj je przez 30 minut.
- Przygotuj nadzienie z posiekanego pomidora, sera, pietruszki
- Rozgrzej piekarnik do 180°C/356°F.
- Ułóż roladki z kurczaka w naczyniu do pieczenia, skrop je odrobiną oleju.
- W miseczce wymieszaj jogurt z musztardą i posmaruj nim roladki z kurczaka.
- Piecz roladki w piekarniku przez 35 minut.
- Przygotuj ziemniaki: obierz je, pokrój na kawałki, posól, popieprz, dodaj suszoną pietruszkę, suszony czosnek, zioła włoskie i oliwę
- Wyłóż ziemniaki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C/392°F przez około 30 minut.
- Przygotuj sos: pokrój pomidora, ogórki, szalotkę, zieloną cebulę, wymieszaj z kwaśną śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
- Podawaj roladki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem warzywnym
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka z brzoskwiniami w piekarniku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również