Pierś z indyka w sosie pieczarkowym

Pierś z indyka w sosie pieczarkowym to pyszne danie, które z pewnością przypadnie do gustu fanom drobiu. Soczysta pierś z indyka podana w aromatycznym, kremowym sosie z dodatkiem pieczarek to połączenie, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Proste wykonanie przepisu sprawia, że danie idealnie nadaje się na obiad czy kolację dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. oczyść i pokrój 500g piersi indyka w plastry
  2. posiekaj 1 cebulę i 2 ząbki czosnku
  3. oczyść i pokrój 250g pieczarek
  4. rozgrzej patelnię i dodaj 2 łyżki oleju
  5. podsmaż cebulę i czosnek
  6. dodaj pokrojone piersi indyka i obsmaż z obu stron, aż będą lekko zrumienione
  7. dodaj pokrojone pieczarki
  8. duś wszystko razem, aż pieczarki zmiękną
  9. dopraw solą, pieprzem i ewentualnie innymi przyprawami według własnego uznania
  10. podawaj gorące z ulubionymi dodatkami, np
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z indyka w sosie pieczarkowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up