Pierś z indyka duszona w całości
Pierś z indyka duszona w całości to prosty i aromatyczny przepis, który pozwala cieszyć się soczystym i delikatnym mięsem. Dzięki duszeniu wraz z dodatkiem ziół i warzyw, danie nabiera głębokiego smaku, idealnego na obiad czy wyjątkową kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Obraniem indyka Rozpocznij od usunięcia kości i kręgosłupa z piersi z indyka
- Solenie mięsa Natrzyj mięso 3 łyżkami soli morskiej i pozostaw na noc w lodówce, aby skóra wyschła i mięso się skondensowało.
- Pieczenie Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C)
- Wykończenie w wysokiej temperaturze Po osiągnięciu wewnętrznej temperatury 130 stopni F, podgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C) i dokończ pieczenie piersi z indyka do temperatury 160 stopni F (71 stopni C) dla skóry złotobrązowej.
- Przygotowanie sosu Wykorzystaj kości i skórę z indyka do przygotowania wywaru
- Przygotowanie sosu W rondlu przygotuj zasmażkę z tłuszczu z indyka i mąki
- Podanie Pokrój pieczonego indyka na plastry, podawaj z gorącym sosem.
- Serwowanie Podawaj pieczeń z sosem, zachowując chrupiącą skórkę.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z indyka duszona w całości, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również