Pieczenie łososia ze szpinakiem i mozzarellą

Pieczenie łososia ze szpinakiem i mozzarellą to proste danie, które zachwyci wszystkich miłośników ryb. Soczysty łosoś, aromatyczny szpinak i roztopiona mozzarella tworzą niezwykłą kombinację smaków, idealną na obiad lub kolację. To danie jest szybkie do przygotowania i doskonale komponuje się z ulubionym dodatkiem, na przykład pieczonymi ziemniakami czy sałatką.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie potrzebne składniki: filety z łososia, masło, sól.
  2. Przygotuj żaroodporne naczynie, w którym będziesz piec łososia.
  3. Przygotuj zimny piekarnik.
  4. Usuń skórę z filetów łososia, nacinając ją od cieńszej strony i delikatnie ściągając.
  5. Sprawdź, czy na filetach nie ma żadnych ości.
  6. W żaroodpornym naczyniu połóż plasterki masła na dnie, posyp solą.
  7. Układaj filety łososia obok siebie w naczyniu, na masło, dodaj kolejne plasterki masła na wierzch filetów, posól.
  8. Przykryj żaroodporne naczynie.
  9. Włóż przygotowane danie do zimnego piekarnika.
  10. Włącz piekarnik i piecz łososia przez około godzinę.
  11. Po upływie czasu sprawdź, czy łosoś jest gotowy (mięso powinno być kruche, rozpływające się i idealnie upieczone).
  12. Wyjmij łososia z piekarnika i podawaj, np
  13. Przygotuj sos koperkowy, który świetnie pasuje do pieczonego łososia.
  14. Podawaj pieczonego łososia z sosem koperkowym i ciesz się smakiem zdrowego dania.
Pieczenie łososia ze szpinakiem i mozzarellą

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pieczenie łososia ze szpinakiem i mozzarellą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up