Pieczonki z piekarnika z kiszoną kapustą
Pieczonki z piekarnika z kiszoną kapustą to smaczna i prosta w przygotowaniu potrawa. Mięsne kotleciki obtoczone w bułce tartej, smażone z kiszoną kapustą, pieczarkami i cebulą w piekarniku. Danie to idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację, dodając do niego ulubione dodatki, jak ziemniaki, surówkę lub puree ziemniaczane. Smakowa kombinacja mięsa i kiszonej kapusty z pewnością zachwyci podniebienie każdego amatora tradycyjnej kuchni polskiej.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do około 200 stopni Celsjusza.
- Pokrój kapustę na cienkie paski.
- W misce wymieszaj kapustę z oliwą, solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami.
- Rozłóż kapustę na blasze do pieczenia.
- W drugiej misce wymieszaj pieczonki z oliwą, solą, pieprzem i przyprawami.
- Ułóż pieczonki na kapuście na blasze.
- Włóż blaszki do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 30-40 minut, aż pieczonki będą złociste i kapusta zmięknie.
- Podawaj i ciesz się pysznym daniem!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pieczonki z piekarnika z kiszoną kapustą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również