Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu to smaczna i domowa przekąska, idealna na kanapki czy jako dodatek do obiadu. Wykorzystując mięso z aromatycznego rosołu, możemy stworzyć pyszny i sycący pasztet, który z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Prosty w wykonaniu, ten pasztet zachwyci swoim intensywnym smakiem i delikatną konsystencją.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku umieść 1 kilogram podudzia z kurczaka, pietruszkę korzeń, seler, marchew i cebulę.
  2. Zalej wszystko wodą i gotuj przez 1,5 godziny.
  3. Po ugotowaniu mięso obierz ze skóry, usunięciu kości i umieść je w misce.
  4. Dodaj ugotowane warzywa, bułkę namoczoną w mleku oraz 1/2 szklanki wywaru z gotowania warzyw i mięsa.
  5. Całość blenduj na gładką masę.
  6. Dodaj 3 jajka i dopraw solą i pieprzem, mieszaj.
  7. Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 70 minut.
  9. Gotowy pasztet ostudź przed podaniem.
  10. Smacznego!
Pasztet z mięsa z rosołu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasztet z mięsa z rosołu, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up