Pasztet z mięsa z rosołu
Pasztet z mięsa z rosołu to smaczna i domowa przekąska, idealna na kanapki czy jako dodatek do obiadu. Wykorzystując mięso z aromatycznego rosołu, możemy stworzyć pyszny i sycący pasztet, który z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Prosty w wykonaniu, ten pasztet zachwyci swoim intensywnym smakiem i delikatną konsystencją.
Składniki
Przygotowanie
- W garnku umieść 1 kilogram podudzia z kurczaka, pietruszkę korzeń, seler, marchew i cebulę.
- Zalej wszystko wodą i gotuj przez 1,5 godziny.
- Po ugotowaniu mięso obierz ze skóry, usunięciu kości i umieść je w misce.
- Dodaj ugotowane warzywa, bułkę namoczoną w mleku oraz 1/2 szklanki wywaru z gotowania warzyw i mięsa.
- Całość blenduj na gładką masę.
- Dodaj 3 jajka i dopraw solą i pieprzem, mieszaj.
- Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 70 minut.
- Gotowy pasztet ostudź przed podaniem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasztet z mięsa z rosołu, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również