Pasta z tuńczyka do sushi

Pasta z tuńczyka do sushi to szybki i prosty sposób na przygotowanie smacznego dodatku do swoich ulubionych rolek. Wymieszaj mocno rozdrobniony tuńczyk z majonezem, sosem sojowym, sezamem i odrobiną wasabi, aby uzyskać kremową pastę o intensywnym smaku. Doskonała propozycja dla miłośników sushi, którzy chcą urozmaicić swoje potrawy w domowym zaciszu.
Składniki
Przygotowanie
- Wymieszaj ugotowane, ostudzone grube makaron z jajkiem, masłem orzechowym, sosem sojowym, octem ryżowym, olejem sezamowym, imbirkiem, posiekanym czosnkiem i odrobiną soli.
- Dodaj posiekane warzywa takie jak marchewka, seler, cebula, papryka.
- Na koniec dodaj tuńczyka i całość dokładnie wymieszaj.
- Podawaj pastę z tuńczyka do sushi na grzankach lub jako nadzienie do nori z ryżem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z tuńczyka do sushi, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz

Zalecamy również