Pasta z tuńczyka do sushi

Pasta z tuńczyka do sushi to szybki i prosty sposób na przygotowanie smacznego dodatku do swoich ulubionych rolek. Wymieszaj mocno rozdrobniony tuńczyk z majonezem, sosem sojowym, sezamem i odrobiną wasabi, aby uzyskać kremową pastę o intensywnym smaku. Doskonała propozycja dla miłośników sushi, którzy chcą urozmaicić swoje potrawy w domowym zaciszu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj ugotowane, ostudzone grube makaron z jajkiem, masłem orzechowym, sosem sojowym, octem ryżowym, olejem sezamowym, imbirkiem, posiekanym czosnkiem i odrobiną soli.
  2. Dodaj posiekane warzywa takie jak marchewka, seler, cebula, papryka.
  3. Na koniec dodaj tuńczyka i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Podawaj pastę z tuńczyka do sushi na grzankach lub jako nadzienie do nori z ryżem.
Pasta z tuńczyka do sushi

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z tuńczyka do sushi, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up