Pasta z makreli w pomidorach i twarogu

Pasta z makreli w pomidorach i twarogu to szybki i smaczny pomysł na lekki posiłek. Połączenie intensywnego smaku makreli z pomidorami i kremowym twarogiem tworzy aromatyczną pastę idealną do smarowania pieczywa czy dodania do sałatek. Prosty w przygotowaniu przepis sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i jako lekka kolacja.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i pokrojenie wędzonej makreli, usunięcie ości i skóry.
  2. Krojenie cebuli w kostkę i smażenie na maśle na złoty kolor.
  3. Solenie cebuli podczas smażenia.
  4. Studzenie cebuli.
  5. Dodanie wystudzonej cebuli do makreli.
  6. Dodanie koncentratu pomidorowego do makreli.
  7. Dodanie twarogu do makreli.
  8. Dodanie słodkiej papryki i ostrej papryki do makreli.
  9. Doprawienie solą i pieprzem, ewentualne dodanie soli na koniec, dopasowanie smaku.
  10. Dodanie majonezu do mieszanki i dokładne zmiksowanie blenderem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  11. Sprawdzenie smaku i ewentualne doprawienie solą.
  12. Schłodzenie pasty w lodówce przez około 5-6 dni.
  13. Podanie pasty z makreli na świeżym pieczywie, udekorowanie szczypiorkiem i kiszonym ogórkiem.
  14. Zachęcenie do spróbowania i komentowania przepisu, oraz zachęta do subskrybowania kanału.
Pasta z makreli w pomidorach i twarogu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z makreli w pomidorach i twarogu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up