Pasta jajeczna z pieczarkami

Pasta jajeczna z pieczarkami to szybkie i proste danie, które możemy przygotować na obiada czy kolację. Składniki to: makaron, jajka, śmietana, starty ser, pieczarki, cebula, czosnek, przyprawy. Całość jest aromatyczna, kremowa i pełna smaku. Doskonale komponuje się z dodatkiem świeżych ziół i parmezanu. Gotowe danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyść pieczarki i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
  2. Posiekaj drobno obraną cebulę.
  3. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju zeszklij cebulę i smaż pieczarki aż odparuje z nich woda.
  4. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
  5. Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
  6. Posiekaj drobno natkę pietruszki.
  7. W misce połącz ostudzone pieczarki z cebulą, starte jajka, posiekaną natkę pietruszki, serek śmietankowy i majonez.
  8. Dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
  9. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  10. Podawaj pastę z pieczywem.
Pasta jajeczna z pieczarkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta jajeczna z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up