Pasta jajeczna z pieczarkami
Pasta jajeczna z pieczarkami to szybkie i proste danie, które możemy przygotować na obiada czy kolację. Składniki to: makaron, jajka, śmietana, starty ser, pieczarki, cebula, czosnek, przyprawy. Całość jest aromatyczna, kremowa i pełna smaku. Doskonale komponuje się z dodatkiem świeżych ziół i parmezanu. Gotowe danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Oczyść pieczarki i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
- Posiekaj drobno obraną cebulę.
- Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju zeszklij cebulę i smaż pieczarki aż odparuje z nich woda.
- Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
- Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
- Posiekaj drobno natkę pietruszki.
- W misce połącz ostudzone pieczarki z cebulą, starte jajka, posiekaną natkę pietruszki, serek śmietankowy i majonez.
- Dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Podawaj pastę z pieczywem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta jajeczna z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również