Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów

Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów to proste danie wegetariańskie, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem. Soczyste suszone pomidory nadają sosowi wyjątkowej intensywności, a kremowa konsystencja fasoli doskonale komponuje się z makaronem. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i stanowi zdrową i sycącą alternatywę dla tradycyjnych makaronów z sosem pomidorowym.

Składniki

Przygotowanie

  1. Włóż suszone pomidory do misy roboty kuchennej.
  2. Wyjęć suszone pomidory z oleju.
  3. Zamknij maszynę do mielenia i zmiel.
  4. Rozsmaruj pastę na chlebie.
  5. Resztę pasty przełóż do miski i przechowuj w lodówce.
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up