Pasta z awokado i tuńczyka
Pasta z awokado i tuńczyka to szybki i prosty przepis na aromatyczne danie, które połączenie kremowej konsystencji awokado z delikatnym smakiem tuńczyka. Składniki są łatwo dostępne, a sama potrawa idealnie sprawdzi się jako lekki obiad lub sycący lunch. Smakowity i zdrowy posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom kuchni śródziemnomorskiej.
Składniki
Przygotowanie
- Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżeczką.
- Skrapiaj wydrążony miąższ sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem.
- Ugotuj jaja na twardo, następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
- Posiekaj ogórki konserwowe.
- Posiekaj szczypiorek.
- W misce połącz rozgniecione awokado, starte jajka, posiekane ogórki, szczypiorek oraz rozdrobnionego tuńczyka.
- Dodaj majonez, dopraw solą i czarnym pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj całość.
- Podawaj pastę z pieczywem.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z awokado i tuńczyka, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również