Pasta z awokado i tuńczyka

Pasta z awokado i tuńczyka to szybki i prosty przepis na aromatyczne danie, które połączenie kremowej konsystencji awokado z delikatnym smakiem tuńczyka. Składniki są łatwo dostępne, a sama potrawa idealnie sprawdzi się jako lekki obiad lub sycący lunch. Smakowity i zdrowy posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom kuchni śródziemnomorskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżeczką.
  2. Skrapiaj wydrążony miąższ sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem.
  3. Ugotuj jaja na twardo, następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
  4. Posiekaj ogórki konserwowe.
  5. Posiekaj szczypiorek.
  6. W misce połącz rozgniecione awokado, starte jajka, posiekane ogórki, szczypiorek oraz rozdrobnionego tuńczyka.
  7. Dodaj majonez, dopraw solą i czarnym pieprzem.
  8. Dokładnie wymieszaj całość.
  9. Podawaj pastę z pieczywem.
  10. Gotowe! Smacznego!
Pasta z awokado i tuńczyka

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z awokado i tuńczyka, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up