Pasta z awokado: zdrowa i pyszna alternatywa dla masła do chleba

Pasta z awokado to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnego masła do chleba. Awokado, oliwa z oliwek, czosnek i sok z cytryny tworzą kremową pastę, bogatą w zdrowe tłuszcze oraz witaminy. Doskonała propozycja na lekkie i pożywne śniadanie czy przekąskę.
Składniki
Przygotowanie
- Wyjmij z lodówki dwa awokado i pozostaw je na blacie aż zmiękną.
- Przekrój awokado na pół i usuń pestkę oraz skórkę.
- Rozgnieć awokado widelcem.
- Dodaj sok z cytryny.
- Dodaj tłuste, greckie jogurt o obniżonej zawartości tłuszczu.
- Dodaj sól i pieprz cytrynowy do smaku.
- Wymieszaj, aż masa będzie gładka.
- Przechowuj pastę w słoiku z plastikową folią, aby zapobiec zbrązowieniu
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z awokado: zdrowa i pyszna alternatywa dla masła do chleba, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz

Zalecamy również