Naleśniki ze szpinakiem i łososiem
Naleśniki ze szpinakiem i łososiem to pyszna i zdrowa propozycja na obiad lub lekki posiłek. Delikatne naleśniki nadziewane są mieszanką szpinaku, kawałkami soczystego łososia i serem. Całość jest delikatnie podgrzewana, a następnie podawana z sosem śmietanowo-koperkowym. To połączenie aromatycznych składników sprawia, że danie to zawsze cieszy się dużym powodzeniem przy stole.
Składniki
Przygotowanie
- Wbij jajko do wysokiego naczynia, dodaj 1/2 łyżeczki soli, 2 szklanki mleka i 2 szklanki mąki
- Dodaj 2 łyżki oleju i szklankę wody gazowanej do ciasta, ponownie wszystko razem wymieszaj.
- Odstaw ciasto na 15-20 minut, aby zgęstniało.
- Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu wylej cienką warstwę ciasta i smaż naleśniki po obu stronach.
- Podsmaż cebulę na patelni z 2 łyżkami oleju, dodaj odmrożony i odsączony szpinak, a następnie dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem.
- Rozgnieć twaróg, dodaj do niego podsmażony szpinak, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Nałóż farsz na każdy naleśnik, zawiń w rulon i ułóż łączeniem do dołu.
- Możesz smażyć naleśniki na patelni lub zapiec je w piekarniku przed podaniem.
- Gotowe naleśniki ze szpinakiem i łososiem są przepyszne smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki ze szpinakiem i łososiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również