Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem to pyszna i zdrowa propozycja na obiad lub lekki posiłek. Delikatne naleśniki nadziewane są mieszanką szpinaku, kawałkami soczystego łososia i serem. Całość jest delikatnie podgrzewana, a następnie podawana z sosem śmietanowo-koperkowym. To połączenie aromatycznych składników sprawia, że danie to zawsze cieszy się dużym powodzeniem przy stole.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wbij jajko do wysokiego naczynia, dodaj 1/2 łyżeczki soli, 2 szklanki mleka i 2 szklanki mąki
  2. Dodaj 2 łyżki oleju i szklankę wody gazowanej do ciasta, ponownie wszystko razem wymieszaj.
  3. Odstaw ciasto na 15-20 minut, aby zgęstniało.
  4. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu wylej cienką warstwę ciasta i smaż naleśniki po obu stronach.
  5. Podsmaż cebulę na patelni z 2 łyżkami oleju, dodaj odmrożony i odsączony szpinak, a następnie dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem.
  6. Rozgnieć twaróg, dodaj do niego podsmażony szpinak, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Nałóż farsz na każdy naleśnik, zawiń w rulon i ułóż łączeniem do dołu.
  8. Możesz smażyć naleśniki na patelni lub zapiec je w piekarniku przed podaniem.
  9. Gotowe naleśniki ze szpinakiem i łososiem są przepyszne smacznego!
Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki ze szpinakiem i łososiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up