Medaliony z indyka w sosie własnym

Medaliony z indyka w sosie własnym to wyjątkowo smaczne danie, które zachwyci niejednego miłośnika kuchni mięsnej. Soczyste, delikatne kawałki indyka, podane z aromatycznym sosem, stanowią doskonałą propozycję na obiad lub kolację. To danie jest stosunkowo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy z pewnością zaskoczy i zadowoli podniebienie każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyść i pokrój filety z indyka na medaliony.
  2. Rozgrzej patelnię i obsmaż medaliony z indyka na złoto z obu stron.
  3. Dodaj do patelni bulion warzywny lub wodę, aby zamieszać na dnie patelni.
  4. Dusź medaliony z indyka pod przykryciem przez około 10-15 minut, aż będą miękkie.
  5. Dopraw medaliony z indyka solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami wg uznania.
  6. Podawaj medaliony z indyka z sosem pozostałym na patelni.
Medaliony z indyka w sosie własnym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Medaliony z indyka w sosie własnym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up