Martwe ciasto do dekoracji chleba
Martwe ciasto do dekoracji chleba jest prostym i wyjątkowo kreatywnym sposobem na dodanie uroku każdemu chlebowi. Przygotowane z masy z mąki, soli i wody, ciasto można formować na dowolne kształty, dodatkowo oferując możliwość udekorowania chleba w oryginalny sposób. Poprzez wypiekanie wraz z chlebem, martwe ciasto stanie się trwałym dodatkiem, który doda charakteru i smaku każdemu bochenkowi chleba.
Składniki
Przygotowanie
- Zacznij od stworzenia rysunku przedstawiającego design.
- Przenieś rysunek do trójwymiarowego modelu z pianki.
- Przygotuj martwe ciasto bez drożdży i dodaj naturalne barwniki.
- Wykorzystaj formy do wykonania wcięć w cieście.
- Delikatnie posyp ciało ciepłym dwutlenkiem tytanu i kurkumą dla podkreślenia wzoru.
- Wykorzystaj szablony przygotowane dla showpiece'a i ułóż je na cieście.
- Wykorzystaj nożyk do cięcia (np
- Aby ułatwić pieczenie i uzyskanie sztywnej formy, wyłącz niepotrzebne części ciasta.
- Aby zachować kształty wyciętych kawałków, umieść je pod papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku konwekcyjnym przez około 320 stopni.
- Po wyjęciu ciasto będzie lekko miękkie w dotyku.
- Uwaga: Pamiętaj, aby usunąć szablony przed pieczeniem, aby móc je wykorzystać ponownie w przyszłości.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Martwe ciasto do dekoracji chleba, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również