Makaron z tuńczykiem i kaparami
Makaron z tuńczykiem i kaparami to szybki i prosty przepis na smaczną i pożywną potrawę. Delikatny smak tuńczyka w sosie pomidorowym, z dodatkiem kaparów i aromatycznych ziół, doskonale komponuje się z makaronem. Danie idealne na szybki obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić cebulę w kostkę.
- Rozgrzać patelnię i dodać trochę oleju.
- Dodać czosnek i podsmażyć.
- Dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż zacznie się rumienić.
- Dodać tuńczyka (ze słoiczka, w oleju) i podsmażyć.
- Zagotować wodę na makaron.
- Dodać sól do gotującej się wody i ugotować makaron.
- Wlać śmietankę na patelnię z cebulą i tuńczykiem.
- Dodać sól, płatki chili, świeżo roztarty czarny pieprz do sosu.
- Stopniowo dolewać śmietankę, aby kontrolować gęstość sosu.
- Dodać posiekaną natkę pietruszki.
- Odcedzić ugotowany makaron i dodać go do sosu.
- Wymieszać makaron z sosem.
- Podawać danie posypane natką pietruszki.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z tuńczykiem i kaparami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również