Makaron z tuńczykiem i kaparami

Makaron z tuńczykiem i kaparami to szybki i prosty przepis na smaczną i pożywną potrawę. Delikatny smak tuńczyka w sosie pomidorowym, z dodatkiem kaparów i aromatycznych ziół, doskonale komponuje się z makaronem. Danie idealne na szybki obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę w kostkę.
  2. Rozgrzać patelnię i dodać trochę oleju.
  3. Dodać czosnek i podsmażyć.
  4. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż zacznie się rumienić.
  5. Dodać tuńczyka (ze słoiczka, w oleju) i podsmażyć.
  6. Zagotować wodę na makaron.
  7. Dodać sól do gotującej się wody i ugotować makaron.
  8. Wlać śmietankę na patelnię z cebulą i tuńczykiem.
  9. Dodać sól, płatki chili, świeżo roztarty czarny pieprz do sosu.
  10. Stopniowo dolewać śmietankę, aby kontrolować gęstość sosu.
  11. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
  12. Odcedzić ugotowany makaron i dodać go do sosu.
  13. Wymieszać makaron z sosem.
  14. Podawać danie posypane natką pietruszki.
  15. Smacznego!
Makaron z tuńczykiem i kaparami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z tuńczykiem i kaparami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up