Makaron z mascarpone i pomidorami

Makaron z mascarpone i pomidorami to szybki, prosty i smaczny przepis na niedzielny obiad. Kremowy sos z mascarpone świetnie komponuje się z pomidorami, tworząc aromatyczne i sycące danie. To idealny wybór dla miłośników prostych, pełnych smaku dań włoskich.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
  2. W dużym rondlu podsmażamy posiekany czosnek na maśle.
  3. Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy przez kilka minut, aż zmiękną.
  4. Dodajemy starty parmezan i śmietanę
  5. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mascarpone i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.
  6. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru.
  7. Na koniec dodajemy odcedzony makaron do sosu, mieszamy i podajemy posypane natką pietruszki.
Makaron z mascarpone i pomidorami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z mascarpone i pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up