Makaron z mascarpone i pomidorami
Makaron z mascarpone i pomidorami to szybki, prosty i smaczny przepis na niedzielny obiad. Kremowy sos z mascarpone świetnie komponuje się z pomidorami, tworząc aromatyczne i sycące danie. To idealny wybór dla miłośników prostych, pełnych smaku dań włoskich.
Składniki
Przygotowanie
- Gotujemy makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
- W dużym rondlu podsmażamy posiekany czosnek na maśle.
- Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy przez kilka minut, aż zmiękną.
- Dodajemy starty parmezan i śmietanę
- Dodajemy pokrojony w kostkę ser mascarpone i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.
- Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru.
- Na koniec dodajemy odcedzony makaron do sosu, mieszamy i podajemy posypane natką pietruszki.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z mascarpone i pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również