Makaron z kurkami i boczkiem

Makaron z kurkami i boczkiem to pyszna i sycąca potrawa, która idealnie komponuje się ze świeżymi składnikami. Soczyste kurki i chrupiący boczek nadają daniu intensywny smak, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia. Prosty w przygotowaniu, ten przepis z pewnością zachwyci każdego miłośnika makaronu i grzybów.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić ostrą papryczkę, orzechy pistacjowe na mniejsze kawałki, a czosnek na plastry.
- Obgotować makaron tagliatelle przez 3 minuty w osolonej wodzie.
- Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek i kurki, delikatnie blanszować.
- Dodać kapary, ostrą papryczkę, część natki pietruszki i orzechy
- Makaron odcedzić, odrobinę wody dodać do oliwy z kurkami.
- Na makaronie ułożyć resztę natki pietruszki, orzechów i startego sera Grana Padano.
- Podawać posypane listkiem bazylii.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z kurkami i boczkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również