Makaron z kurkami i boczkiem

Makaron z kurkami i boczkiem to pyszna i sycąca potrawa, która idealnie komponuje się ze świeżymi składnikami. Soczyste kurki i chrupiący boczek nadają daniu intensywny smak, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia. Prosty w przygotowaniu, ten przepis z pewnością zachwyci każdego miłośnika makaronu i grzybów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić ostrą papryczkę, orzechy pistacjowe na mniejsze kawałki, a czosnek na plastry.
  2. Obgotować makaron tagliatelle przez 3 minuty w osolonej wodzie.
  3. Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek i kurki, delikatnie blanszować.
  4. Dodać kapary, ostrą papryczkę, część natki pietruszki i orzechy
  5. Makaron odcedzić, odrobinę wody dodać do oliwy z kurkami.
  6. Na makaronie ułożyć resztę natki pietruszki, orzechów i startego sera Grana Padano.
  7. Podawać posypane listkiem bazylii.
Makaron z kurkami i boczkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z kurkami i boczkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up