Makaron z indykiem i brokułami
Makaron z indykiem i brokułami to szybki i smaczny obiad, który zadowoli wszystkich miłośników kuchni włoskiej. Soczyste kawałki indyka, chrupiące brokuły i aromatyczne zioła tworzą wyjątkową kompozycję smaków. To doskonała propozycja dla osób poszukujących lekkiego i zdrowego dania na obiad.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: brokuł, makaron penne (300g), śmietana 18% (200ml), ser cheddar (100g), cebula, czosnek, oliwa, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
- Podgrzej wodę na makaron.
- Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do rozgrzanej oliwy na patelni.
- Pokrój brokuła na różyczki i ugotuj na parze albo w lekko osolonej wodzie.
- Gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, odcedź zachowując odrobinę wody z gotowania.
- Dodaj czosnek do cebuli, a następnie wlej śmietanę na patelnię
- Zmniejsz płomień i dodaj odcedzony makaron oraz brokuła
- Dodaj odrobinę wody z gotowania makaronu, pieprz, gałkę muszkatołową oraz połowę startego sera
- Dodaj pozostałą część sera, mieszaj aż do roztopienia.
- Podawaj gorące.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z indykiem i brokułami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również