Makaron z indykiem i brokułami

Makaron z indykiem i brokułami to szybki i smaczny obiad, który zadowoli wszystkich miłośników kuchni włoskiej. Soczyste kawałki indyka, chrupiące brokuły i aromatyczne zioła tworzą wyjątkową kompozycję smaków. To doskonała propozycja dla osób poszukujących lekkiego i zdrowego dania na obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: brokuł, makaron penne (300g), śmietana 18% (200ml), ser cheddar (100g), cebula, czosnek, oliwa, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
  2. Podgrzej wodę na makaron.
  3. Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do rozgrzanej oliwy na patelni.
  4. Pokrój brokuła na różyczki i ugotuj na parze albo w lekko osolonej wodzie.
  5. Gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, odcedź zachowując odrobinę wody z gotowania.
  6. Dodaj czosnek do cebuli, a następnie wlej śmietanę na patelnię
  7. Zmniejsz płomień i dodaj odcedzony makaron oraz brokuła
  8. Dodaj odrobinę wody z gotowania makaronu, pieprz, gałkę muszkatołową oraz połowę startego sera
  9. Dodaj pozostałą część sera, mieszaj aż do roztopienia.
  10. Podawaj gorące.
  11. Smacznego!
Makaron z indykiem i brokułami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z indykiem i brokułami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up