Muszle nadziewane pieczarkami
Muszle nadziewane pieczarkami to pyszne i proste danie, które świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska lub danie główne. Wypełnione smażonymi pieczarkami, cebulą, czosnkiem i innymi aromatycznymi składnikami, muszle nadziewane pieczarkami zachwycają delikatnym smakiem i chrupiącą konsystencją. Dodatek świeżej natki pietruszki oraz startego sera podkreśla smak potrawy, tworząc niezwykle zbalansowane i aromatyczne połączenie.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej olej na patelni.
- Podsmaż filet z kurczaka pokrojony w kostkę, doprawiając ulubionymi przyprawami i mąką.
- Gdy kurczak się podsmaży, odłóż go na chwilę z ognia.
- Na tej samej patelni podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż odparuje woda z pieczarek.
- Dopraw pieczarki solą, pieprzem, dodaj suszone pomidory z zalewy.
- Wlej śmietankę i połowę wody z gotowania makaronu.
- Wróć do patelni podsmażony wcześniej kurczak.
- Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
- Po ugotowaniu makaronu połącz go z sosem z patelni i mieszaj.
- Podawaj pyszny makaron z kurczakiem i pieczarkami
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Muszle nadziewane pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również