Muszle nadziewane pieczarkami

Muszle nadziewane pieczarkami to pyszne i proste danie, które świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska lub danie główne. Wypełnione smażonymi pieczarkami, cebulą, czosnkiem i innymi aromatycznymi składnikami, muszle nadziewane pieczarkami zachwycają delikatnym smakiem i chrupiącą konsystencją. Dodatek świeżej natki pietruszki oraz startego sera podkreśla smak potrawy, tworząc niezwykle zbalansowane i aromatyczne połączenie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej olej na patelni.
  2. Podsmaż filet z kurczaka pokrojony w kostkę, doprawiając ulubionymi przyprawami i mąką.
  3. Gdy kurczak się podsmaży, odłóż go na chwilę z ognia.
  4. Na tej samej patelni podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż odparuje woda z pieczarek.
  5. Dopraw pieczarki solą, pieprzem, dodaj suszone pomidory z zalewy.
  6. Wlej śmietankę i połowę wody z gotowania makaronu.
  7. Wróć do patelni podsmażony wcześniej kurczak.
  8. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  9. Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
  10. Po ugotowaniu makaronu połącz go z sosem z patelni i mieszaj.
  11. Podawaj pyszny makaron z kurczakiem i pieczarkami
Muszle nadziewane pieczarkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Muszle nadziewane pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up