Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to pyszne i zdrowe danie, które można szybko przygotować. Soczyste filety łososia są pieczone w piekarniku z dodatkiem aromatycznego szpinaku i słodkich suszonych pomidorów. Dzięki temu połączeniu składników danie nabiera intensywnego smaku i jest doskonałą propozycją na lekki obiad lub elegancką kolację. Świetna opcja dla miłośników zdrowej kuchni i dań z rybą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozmrozić i podgrzać wodą kuleczki szpinaku.
  2. W rondlu rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
  3. Dodać podsmażoną cebulę do szpinaku i delikatnie wymieszać.
  4. Na blasze do pieczenia ułożyć łososia.
  5. Rozprowadzić przygotowany szpinak na całej powierzchni łososia.
  6. Pokroić pomidory suszone na mniejsze kawałki.
  7. Ułożyć pokrojone pomidory na warstwie szpinaku.
  8. Posypać płatkami migdałowymi.
  9. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15 minut.
  10. Podawać i cieszyć się pysznym łososiem ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up