Łosoś z piekarnika z warzywami
Łosoś z piekarnika z warzywami to prosty i zdrowy sposób przygotowania tego smacznego dania. Delikatne i aromatyczne filety łososia pieczone są w piekarniku z mieszanką kolorowych warzyw, takich jak papryka, cukinia i pomidory. Dzięki temu danie jest bogate w witaminy i składniki odżywcze, a także pełne intensywnych smaków. To idealna propozycja dla wszystkich miłośników świeżych i lekkostrawnych dań.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki: kilogram filetów z łososia, 6 plasterków masła, sól.
- Obróbka ryby: Zdejmij skórę z filetów, nacinając ją od cieńszej strony i delikatnie ciągnąc
- Przygotowanie naczynia: Na dnie żaroodpornego naczynia umieść 3 plasterki masła, posyp solą
- Pieczenie: Przykryj naczynie żaroodporne i wstaw do zimnego piekarnika
- Podanie: Serwuj upieczony łosoś z sosem koperkowym lub innym ulubionym dodatkiem.
- Dodatkowo, można również przygotować sos koperkowy podczas pieczenia łososia, korzystając z przepisu znalezionego na kanale kucharza.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Łosoś z piekarnika z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również