Kurczak z szpinakiem i pieczarkami

Kurczak z szpinakiem i pieczarkami to danie pełne aromatycznych smaków i wartości odżywczych. Soczyste kawałki kurczaka, delikatny szpinak oraz grzyby pieczarki tworzą harmonijną kombinację, która zachwyci podniebienie każdego miłośnika zdrowego jedzenia. Proste i szybkie w przygotowaniu danie, idealne na obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 4 filety z kurczaka, przekrój je na pół i posiekaj
  2. Przygotuj nadzienie, które składa się z posiekanego pomidora, sera, pietruszki
  3. Rozgrzej piekarnik do 180°C/356°F
  4. Przygotuj sos przez wymieszanie 2 łyżek jogurtu, 2 łyżeczek musztardy, soli i pieprzu
  5. Piecz roladki w piekarniku przez 35 minut.
  6. W międzyczasie przygotuj ziemniaki: obierz 6 ziemniaków, pokrój je na kawałki, posól, popieprz, dodaj suszoną pietruszkę, suszony czosnek, zioła włoskie i skrop olejem
  7. Przygotuj sałatkę z posiekanego pomidora, ogórków, szalotki, zielonej cebuli, kwaśnej śmietany, soli i pieprzu.
  8. Podawaj kurczaka z ziemniakami i sałatką
Kurczak z szpinakiem i pieczarkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kurczak z szpinakiem i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up