Królik pieczony w rękawie z warzywami
Pyszny królik pieczony w rękawie z aromatycznymi warzywami to wyjątkowo aromatyczne danie, które zachwyci miłośników zdrowej kuchni. Mięso królika jest delikatne i soczyste, a dodane warzywa nadają mu wyjątkowy smak i aromat. Pieczenie w rękawie sprawia, że danie jest równomiernie dopieczone i zachowuje wszystkie walory smakowe. Idealne danie na familijny obiad lub wyjątkową kolację.
Składniki
Przygotowanie
- marchew, seler, cebulę, ziemniaki) na większe kawałki.
- sól, pieprz, zioła prowansalskie).
- Przygotuj rękaw do pieczenia.
- Wykonanie:
- Obrane i umyte mięso z królika oprószyć solą oraz pieprzem.
- Wnętrze królika napełnić pokrojonymi warzywami i ziołami.
- Włożyć królika do rękawa do pieczenia.
- Dodaj resztę warzyw do rękawa.
- Dopraw całość przyprawami.
- Zamknij rękaw i włóż go do nagrzanego piekarnika.
- Piecz królika przez określony czas, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
- Pod koniec pieczenia można otworzyć rękaw, aby królik się zarumienił.
- Wyjmij z piekarnika, odłóż na chwilę, a następnie podawaj, krojąc na porcje z warzywami z rękawa.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Królik pieczony w rękawie z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również