Krewetki z czosnkiem i pietruszką
Krewetki z czosnkiem i pietruszką to proste i aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska czy główne danie. Krewetki są podsmażane z czosnkiem, masłem i świeżą pietruszką, co nadaje im wyrazisty smak i zapach. Danie można podać np. z makaronem lub pieczywem.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić ząbki czosnku na cienkie plasterki.
- Posiekać drobno natkę pietruszki.
- Na rozgrzanej patelni z masłem zeszklić czosnek.
- Dodać krewetki, posiekaną natkę pietruszki, posolić i delikatnie wymieszać.
- Smażyć krewetki po 3 minuty z każdej strony, odwracając je bez mieszania.
- Zdjąć krewetki z patelni i od razu podać.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Krewetki z czosnkiem i pietruszką, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również