Krem kokosowy z dodatkiem budyniu

Krem kokosowy z dodatkiem budyniu to szybki i prosty deser, który zachwyci miłośników kokosa. Składniki potrzebne do przygotowania tego przepisu to mleko kokosowe, cukier, budyń waniliowy, oraz starta skórka z cytryny. Wszystkie składniki gotujemy razem, a następnie mieszamy i studzimy w lodówce. Efektem końcowym jest lekki, kokosowy krem z aromatem wanilii, idealny na letnie wieczory.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wlej do garnka 250 ml mleka i dodaj 400 ml mleka kokosowego.
  2. Dodaj 50 gramów cukru do mieszanki i dokładnie wymieszaj.
  3. Podgrzewaj na małym ogniu, aż temperatura osiągnie około 40°C 50°C.
  4. W osobnym naczyniu rozpuść 7 gramów żelatyny w 60 ml mleka, dokładnie wymieszaj.
  5. Dodaj rozpuszczoną żelatynę do gorącej mieszanki mlecznej i dokładnie wymieszaj.
  6. Wylej masę do foremki lub foremek, a następnie umieść je w lodówce na około 4 godziny lub w zamrażarce na 1 godzinę.
  7. Po schłodzeniu wyjmij deser z lodówki i od razu rozformuj.
  8. Możesz spożyć deser bezpośrednio lub pokroić go na kawałki i podać z mlekiem lub kostkami lodu.
  9. Ostateczne kroki:
  10. Możesz udekorować deser według własnego uznania i serwować.
Krem kokosowy z dodatkiem budyniu

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Krem kokosowy z dodatkiem budyniu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up