Krem z białej czekolady i mascarpone

Krem z białej czekolady i mascarpone to delikatna i kremowa deserowa przekąska, idealna na gorące letnie dni. Połączenie słodkiej białej czekolady z kremowym mascarpone tworzy wyjątkowy smakowy duet. Przygotowanie tego przepisu jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci wszystkich miłośników słodkości.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misie umieścić białą czekoladę i masło.
  2. Roztopić składniki w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu, aż do całkowitego rozpuszczenia.
  3. Mascarpone przełożyć do miski i rozetrzeć na gładką masę.
  4. Stopioną czekoladę i masło dodać do mascarpone, dokładnie wymieszać do połączenia składników.
  5. Dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy, ponownie wymieszać, aż uzyskamy jednolitą masę.
  6. Krem należy schłodzić przez około godzinę przed użyciem.
Krem z białej czekolady i mascarpone

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Krem z białej czekolady i mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up