Krem kokosowy z mleka kokosowego

Krem kokosowy z mleka kokosowego to prosty i pyszny deser, który zaskoczy każdego miłośnika kokosa. Delikatna konsystencja i słodki smak tego kremu sprawiają, że doskonale nadaje się jako dodatek do owoców, ciast czy lodów. Przygotowanie tego przepisu jest błyskawiczne - wystarczy wymieszać mleko kokosowe z dodatkami, by uzyskać pyszny krem gotowy do podania. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Wybierz odpowiednią kokosową powinien być ciemnobrązowy z twardą i grubą, białą częścią.
  2. Odstawianie skórki kokosa przekrój kokosa na niedługie, cienkie plastry bez obierania skórki.
  3. Zmielenie kokosa: umieść kawałki kokosa w mikserze i zmiel na gęstą pastę, dodając stopniowo niewielką ilość wody.
  4. Oddzielenie mleka kokosowego od pasty przecedź pastę kokosową przez sitko do czystej misy, wyciskając mleko kokosowe.
  5. Schłodzenie mleka kokosowego przelej mleko kokosowe do szklanki i włóż do lodówki na 2-3 godziny.
  6. Oddzielenie kremu kokosowego od wody po schłodzeniu, zdejmij górna, grubą warstwę kremu kokosowego i oddziel od wody, która opadła na dno.
  7. Krem kokosowy jest teraz gotowy do użycia można go wykorzystać do dekoracji deserów, jako maseczkę do twarzy lub włosów
Krem kokosowy z mleka kokosowego

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Krem kokosowy z mleka kokosowego, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up