Kotlety z soczewicy i pieczarek

Kotlety z soczewicy i pieczarek to wegetariańska alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Soczewica bogata w białko roślinne w połączeniu z aromatycznymi pieczarkami tworzy smaczną i pożywną potrawę. Kotlety te można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, jako dodatek do sałatek lub kanapek. Są także doskonałą propozycją dla osób preferujących dietę roślinną.

Składniki

Przygotowanie

  1. Następnej dnia odcedź namoczoną soczewicę.
  2. Posiekaj cebulę, czosnek i marchewkę.
  3. W blenderze umieść odcedzoną soczewicę, cebulę, czosnek i marchewkę
  4. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i przecier pomidorowy
  5. Uformuj kotlety z powstałej masy.
  6. Rozgrzej olej na patelni.
  7. Smaż kotlety na złoty kolor z obu stron.
  8. Podawaj kotlety z sosem czosnkowym.
  9. Smacznego!
Kotlety z soczewicy i pieczarek

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlety z soczewicy i pieczarek, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up