Kotlety z mortadeli z serem

Kotlety z mortadeli z serem to szybki i prosty przepis na smaczne i sycące danie. Wystarczy pokroić mortadelę w drobną kostkę, dodać starty ser żółty, jajko, bułkę tartą i przyprawy, wymieszać i uformować kotlety. Następnie smażyć na patelni z obu stron, aż będą chrupiące i złociste. Kotlety z mortadeli z serem świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe lub jako dodatek do sałatek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowanie sosu:
  2. W mikserze lub blenderze umieścić ogórki konserwowe, ząbki czosnku, papryczki pepperoni, koper, majonez, ostrą musztardę, sok z cytryny, sól i świeżo zmielony czarny pieprz.
  3. Doprawić ewentualnie cukrem, jeśli sos wydaje się zbyt kwaśny.
  4. Przygotowanie kotletów z mortadeli z serem:
  5. Pokroić mortadelę na plastry i naciąć każdy plaster.
  6. gouda lub cheddar) do każdej naciętej plastry mortadeli.
  7. Panierować kotlety: najpierw obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku z solą, a na końcu w bułce tartej.
  8. Smażyć kotlety na rozgrzanej patelni z olejem aż do zrumienienia z obu stron.
  9. Przygotowanie bułek:
  10. Krojąc bułki na pół, podgrzewać je w piekarniku.
  11. Składanie burgera:
  12. Na dolną połowę bułki nałożyć sos, następnie liście sałaty, plastry pomidora (posolone), kotlety z mortadeli z serem, a na wierzch ponownie sos.
  13. Przykryć burgerem drugą połową bułki.
  14. Podawać gorące.
  15. Podanie i dekoracja:
  16. Przekroić gotowe burgery na pół, aby pokazać wnętrze.
  17. frytki, sosy itp.).
  18. Dla lepszego efektu:
  19. Zachęcamy do nagrania filmiku z przygotowaniem potrawy, aby lepiej pokazać proces tworzenia pysznego burgera z mortadeli z serem.
  20. W sposób atrakcyjny opowiadać o smaku i konsystencji potrawy, aby zachęcić widzów do subskrypcji kanału.
Kotlety z mortadeli z serem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlety z mortadeli z serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up