Kotlety mielone z dodatkiem warzyw

Kotlety mielone z dodatkiem warzyw to prosty i smaczny sposób na urozmaicenie tradycyjnego dania. Połączenie mięsa mielonego z kolorowymi warzywami nie tylko dodaje smaku, ale także sprawia, że potrawa staje się bardziej pożywna i zdrowa. To danie, które z powodzeniem zasmakuje nie tylko dzieciom, ale i dorosłym, ceniącym prostotę i domowe smaki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Namoczyć bułkę pszenną w wodzie i wycisnąć.
  2. Pokroić dwie cebule w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym.
  3. Pokroić ser, paprykę i szynkę wędzoną.
  4. Po ostygnięciu cebuli, dodać pokrojone składniki, namoczona i wyciśniętą bułkę oraz jajko do miski z mięsem mielonym.
  5. Dodać przyprawy: pieprz, sól, czerwoną paprykę, czosnek oraz inne przyprawy według własnego gustu.
  6. Wilgotnymi rękoma wymieszać składniki, formować kotleciki i dodać dodatki na wierzch.
  7. Owinąć każdy kotlecik boczkiem.
  8. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec przez kolejne 40 minut.
  9. Podawać ciepłe.
Kotlety mielone z dodatkiem warzyw

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlety mielone z dodatkiem warzyw, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up