Kotlety mielone z dodatkiem warzyw

Kotlety mielone z dodatkiem warzyw to prosty i smaczny sposób na urozmaicenie tradycyjnego dania. Połączenie mięsa mielonego z kolorowymi warzywami nie tylko dodaje smaku, ale także sprawia, że potrawa staje się bardziej pożywna i zdrowa. To danie, które z powodzeniem zasmakuje nie tylko dzieciom, ale i dorosłym, ceniącym prostotę i domowe smaki.
Składniki
Przygotowanie
- Namoczyć bułkę pszenną w wodzie i wycisnąć.
- Pokroić dwie cebule w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym.
- Pokroić ser, paprykę i szynkę wędzoną.
- Po ostygnięciu cebuli, dodać pokrojone składniki, namoczona i wyciśniętą bułkę oraz jajko do miski z mięsem mielonym.
- Dodać przyprawy: pieprz, sól, czerwoną paprykę, czosnek oraz inne przyprawy według własnego gustu.
- Wilgotnymi rękoma wymieszać składniki, formować kotleciki i dodać dodatki na wierzch.
- Owinąć każdy kotlecik boczkiem.
- Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec przez kolejne 40 minut.
- Podawać ciepłe.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlety mielone z dodatkiem warzyw, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również