Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler

Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler to klasyczne kopytka wzbogacone o puree z dyni, które nadaje im delikatnego i lekko słodkiego smaku. Proste w przygotowaniu, idealne na jesienne obiady.

Składniki

Przygotowanie

  1. Upewnij się, że masz wszystkie potrzebne składniki: dynię, ziemniaki, mąkę, jajka, sól, pieprz.
  2. Obierz dynię i ziemniaki, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
  3. Odcisnij nadmiar wody z dyni i ziemniaków, aby masa nie była zbyt mokra.
  4. Połącz zetrzyte dynię i ziemniaki w misce.
  5. Dodaj do masy jajka, mąkę, sól i pieprz, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
  6. Uformuj kopytka, czyli małe, płaskie kluseczki, korzystając z mączonych dłoni.
  7. Gotuj kopytka w osolonej wodzie, aż będą miękkie (ok
  8. Podawaj kopytka z ulubionym sosem lub jako dodatek do dań mięsnych
Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up