Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler
Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler to klasyczne kopytka wzbogacone o puree z dyni, które nadaje im delikatnego i lekko słodkiego smaku. Proste w przygotowaniu, idealne na jesienne obiady.
Składniki
Przygotowanie
- Upewnij się, że masz wszystkie potrzebne składniki: dynię, ziemniaki, mąkę, jajka, sól, pieprz.
- Obierz dynię i ziemniaki, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
- Odcisnij nadmiar wody z dyni i ziemniaków, aby masa nie była zbyt mokra.
- Połącz zetrzyte dynię i ziemniaki w misce.
- Dodaj do masy jajka, mąkę, sól i pieprz, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
- Uformuj kopytka, czyli małe, płaskie kluseczki, korzystając z mączonych dłoni.
- Gotuj kopytka w osolonej wodzie, aż będą miękkie (ok
- Podawaj kopytka z ulubionym sosem lub jako dodatek do dań mięsnych
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kopytka z dyni wg przepisu Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również