Karkówka w kapuście kiszonej okrasy

Karkówka w kapuście kiszonej to tradycyjne danie kuchni polskiej, które idealnie sprawdzi się na obiad. Mięso duszone z kapustą kiszoną i aromatycznymi przyprawami tworzy wyjątkowy smak, który uraczy podniebienia każdego wielbiciela tradycyjnych potraw. Proste w przygotowaniu, ale bogate w smaku danie, które z pewnością zaskoczy i przypadnie do gustu całej rodzinie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozbijamy karkówkę i oprószamy ją solą, pieprzem, ostrej papryką i kuminem.
  2. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy olej roślinny.
  3. Wykładamy naczynie do zapiekania olejem, układamy kapustę i liście laurowe.
  4. Smażymy karkówkę z obydwu stron.
  5. Układamy karkówkę na kapuście, dodajemy cebulę i czosnek.
  6. Podlewamy całość połową szklanki gorącej wody.
  7. Posypujemy danie posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.
  8. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 60 minut.
  9. Po 60 minutach odkrywamy naczynie i pieczemy jeszcze 20 minut bez przykrycia.
  10. Po tym czasie danie jest gotowe do podania
Karkówka w kapuście kiszonej okrasy

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Karkówka w kapuście kiszonej okrasy, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up