Kanapki na ciepło z patelni
Kanapki zapiekane na patelni to szybki i prosty sposób na przygotowanie smacznego dania na śniadanie lub kolację. Potrzebne składniki to pieczywo, ulubione dodatki (np. ser, szynka, warzywa) i odrobinę masła lub oliwy. Kanapki układa się na rozgrzanej patelni, przykrywa pokrywką i smaży aż ser się roztopi i pieczywo będzie chrupiące. Można również dodać zioła lub przyprawy dla dodatkowego aromatu. Gotowe kanapki zapiekane na patelni to pyszny i pożywny posiłek, który zadowoli każde podniebienie.
Składniki
Przygotowanie
- Zetrzeć ser cheddar na tarce.
- Rozsmarować cienką warstwę masła na kawałkach chleba.
- Na jednym kawałku chleba ułożyć równomierną warstwę startego sera, a następnie szynki.
- Na drugim kawałku chleba rozsmarować cienką warstwę masła, ułożyć kolejną warstwę sera i szynki.
- Na wierzchnim kawałku chleba posmarować musztardą.
- Złożyć kanapkę w całość.
- Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
- Umieścić kanapkę na patelni i smażyć około 4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złocistego koloru na zewnątrz kanapki.
- Przekroić kanapkę na pół i gotowe!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kanapki na ciepło z patelni, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również