Kanapki na ciepło z patelni

Kanapki zapiekane na patelni to szybki i prosty sposób na przygotowanie smacznego dania na śniadanie lub kolację. Potrzebne składniki to pieczywo, ulubione dodatki (np. ser, szynka, warzywa) i odrobinę masła lub oliwy. Kanapki układa się na rozgrzanej patelni, przykrywa pokrywką i smaży aż ser się roztopi i pieczywo będzie chrupiące. Można również dodać zioła lub przyprawy dla dodatkowego aromatu. Gotowe kanapki zapiekane na patelni to pyszny i pożywny posiłek, który zadowoli każde podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zetrzeć ser cheddar na tarce.
  2. Rozsmarować cienką warstwę masła na kawałkach chleba.
  3. Na jednym kawałku chleba ułożyć równomierną warstwę startego sera, a następnie szynki.
  4. Na drugim kawałku chleba rozsmarować cienką warstwę masła, ułożyć kolejną warstwę sera i szynki.
  5. Na wierzchnim kawałku chleba posmarować musztardą.
  6. Złożyć kanapkę w całość.
  7. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
  8. Umieścić kanapkę na patelni i smażyć około 4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złocistego koloru na zewnątrz kanapki.
  9. Przekroić kanapkę na pół i gotowe!
Kanapki na ciepło z patelni

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kanapki na ciepło z patelni, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up