Kanapka z tuńczykiem i jajkiem

Kanapka z tuńczykiem i jajkiem to szybki i smaczny pomysł na lekki posiłek. Kremowy tuńczyk oraz ugotowane jajko połączone z chrupiącą sałatą sprawiają, że kanapka jest po prostu pyszna. Doskonała propozycja na lunch w biurze lub szybką przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę w garnku.
  2. Wrzucić do wrzącej wody szczyptę soli i gotować jajka przez 6,5 minut od momentu ponownego zagotowania się wody.
  3. Odsączyć nadmiar oleju z rybiej wątróbki i tuńczyka.
  4. Rozdrobnić wątróbkę i tuńczyka, zachowując kawałki.
  5. Pokroić szczypior i czerwoną cebulę drobno.
  6. Obrać jajka (które ugotowane i schłodzone) i pokroić je w kostkę.
  7. Połączyć szczypior, cebulę, jajka, wątróbkę i tuńczyka w misce.
  8. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majonezem, odrobiną ostrej musztardy i zetrzeć ząbek czosnku.
  9. Opiekać chleb w piekarniku na 200 stopniach przez około 10 minut, aż będzie rumiany.
  10. Wyjąć awokado łyżką, pokroić w plastry.
  11. Na opieczony chleb rozsmarować pastę z tuńczykiem.
  12. Położyć plastry awokado na pastę.
  13. Posypać ewentualnie resztą pasty.
  14. Podawać i cieszyć się kanapką z tuńczykiem i jajkiem! Smacznego!
Kanapka z tuńczykiem i jajkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kanapka z tuńczykiem i jajkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up