Jak zrobić zasmażkę do fasolki po bretońsku

Zasmażka do fasolki po bretońsku to tradycyjny dodatek do tego aromatycznego dania. Aby ją przygotować, rozpuszczamy masło na patelni, dodajemy mąkę i mieszamy, aż uzyskamy gładką pastę. Następnie stopniowo dolewamy bulion warzywny, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotową zasmażkę możemy podać do fasolki po bretońsku, aby podkreślić jej smak i aromat.

Składniki

Przygotowanie

  1. W pierwszym kroku należy przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia zasmażki do fasolki po bretońsku: cebulę, czosnek, marchewkę, seler, boczek, mąkę, masło, przyprawy (np
  2. Następnie należy posiekać cebulę, czosnek, marchewkę, seler oraz boczek.
  3. Na patelni rozgrzać masło, a następnie dodać pokrojone składniki: cebulę, czosnek, marchewkę, seler i boczek.
  4. Smażyć składniki, aż zmiękną i nabiorą złocistego koloru.
  5. Następnie wsypać mąkę do składników na patelni i dokładnie wymieszać, aby powstała zasmażka.
  6. Smażyć zasmażkę przez kilka minut, mieszając, aż mąka lekko zrumieni się.
  7. Na koniec doprawić zasmażkę do fasolki po bretońsku przyprawami takimi jak sól, pieprz, papryka i inne, według własnego gustu.
  8. Gotowe! Zasmażka do fasolki po bretońsku jest gotowa do dodania do potrawy.
Jak zrobić zasmażkę do fasolki po bretońsku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Jak zrobić zasmażkę do fasolki po bretońsku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up