Jajka faszerowane kawiorem i łososiem
Jajka faszerowane kawiorem i łososiem to eleganckie i szybkie danie, które idealnie nadaje się na przyjęcia i uroczystości. Jajka gotowane na twardo są doprawione kremowym kawiorem oraz delikatnym łososiem, tworząc wyjątkowe połączenie smaków. Danie to zachwyca nie tylko wyglądem, ale także doskonałym połączeniem intensywności i delikatności smaków.
Składniki
Przygotowanie
- Rozdzielić jajka na białka i żółtka.
- Ubijać białka na sztywną pianę.
- Delikatnie wmieszać żółtka do białek.
- Na patelni rozgrzać olej lub masło.
- Wlać masę jajeczną na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną.
- Pokroić łososia na mniejsze kawałki.
- Wyłożyć kawior i kawałki łososia na jajka.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Jajka faszerowane kawiorem i łososiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również