Gulasz z żołądków drobiowych z okrasą
Gulasz z żołądków drobiowych z okrasą to aromatyczne danie z duszonymi żołądkami drobiowymi w sosie warzywnym, podane z pyszną okrasą z ziemniaków, marchewki i cebuli. Klasyczne danie, które uraczy podniebienia miłośników intensywnych smaków i aromatów. Idealne na obiad lub kolację dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj żołądki drobiowe i dokładnie je wyczyść.
- Gotuj żołądki w całości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego przez około godzinę.
- Sprawdź, czy żołądki są miękkie, odcedź je i pokrój na kawałki.
- Przełóż pokrojone żołądki do garnka, dodaj pokrojoną cebulę, marchew, por, pietruszkę, seler, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i wlej wywar z gotowania żołądków.
- Gotuj mieszankę warzyw i żołądków, doprawiając do smaku.
- Podsmaż na patelni cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę, posiekane warzywa z wywaru oraz mąkę.
- Dodaj podsmażone warzywa do garnka z żołądkami, wymieszaj i gotuj razem.
- Dodaj śmietanę, masło, pietruszkę, majeranek, pieprz kolorowy i ziołowy, dopraw do smaku.
- Podawaj gulasz z żołądków z puree ziemniaczanym.
- Możesz posypać potrawę koperkiem przed podaniem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gulasz z żołądków drobiowych z okrasą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również