Gulasz z kurczaka z pieczarkami

Gulasz z kurczaka z pieczarkami to pyszne danie, które zaskakuje swoją prostotą i smakiem. Soczyste kawałki kurczaka podsmażane z aromatycznymi pieczarkami, cebulą i przyprawami łączą się w wyborny gulasz, który doskonale komponuje się z kaszą lub pieczywem. To danie, które z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić mięso z kurczaka na kawałki.
  2. Posypać kawałki kurczaka przyprawami z obu stron.
  3. Smażyć kawałki kurczaka na patelni do zarumienienia.
  4. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w plastry cebulę.
  5. Dodać pokrojone pieczarki i cukinię do cebuli i podsmażyć.
  6. Doprawić warzywa solą i pieprzem.
  7. Dodać przeciśnięty czosnek, kawałki mięsa i listek laurowy.
  8. Zalać składniki wodą.
  9. Dodać koncentrat pomidorowy i musztardę.
  10. Dusić wszystko około 20 minut, aż składniki będą miękkie.
  11. Dodać śmietankę wymieszaną z mąką, aby zagęścić sos.
  12. Sprawdzić i dostosować doprawienie sosu.
  13. Posypać potrawę posiekaną natką pietruszki.
  14. Podawać gorące, i smacznego!
Gulasz z kurczaka z pieczarkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gulasz z kurczaka z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up