Filet z indyka duszony z pieczarkami

Filet z indyka duszony z pieczarkami to prosty i pyszny sposób na przygotowanie lekkiego dania obiadowego. Indyk jest delikatny w smaku, a pieczarki dodają mu aromatu i soczystości. Duszenie składników sprawia, że mięso staje się miękkie i soczyste, idealnie komponując się z warzywami. To zdrowa i smaczna propozycja dla miłośników zdrowego odżywiania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie fileta z indyka.
  2. Pokrojenie fileta na mniejsze kawałki.
  3. Oczyszczenie i pokrojenie pieczarek.
  4. Posiekane cebule i czosnek.
  5. Gotowanie:
  6. Na patelni rozgrzać olej.
  7. Wrzucić posiekane cebulę i czosnek, podsmażyć aż zeszkli.
  8. Dodać pokrojone kawałki fileta z indyka, obsmażyć z każdej strony.
  9. Wlać trochę wody lub bulionu, dusić mięso pod przykryciem aż będzie miękkie.
  10. Dodać pokrojone pieczarki i dusić wszystko razem aż warzywa staną się miękkie.
  11. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie innymi przyprawami według własnego uznania.
  12. Podawać danie na talerzu, udekorować świeżymi ziołami.
Filet z indyka duszony z pieczarkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Filet z indyka duszony z pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up