Cukinia z grilla z mozzarellą
Cukinia z grilla z mozzarellą to prosty i pyszny przepis na lekki posiłek lub przekąskę. Cienko pokrojona cukinia grillowana jest do chrupkości, a następnie podawana z roztopioną mozzarellą, która dodaje kremowego smaku. Danie to jest idealne na letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś szybkiego i pełnego smaku.
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj 2 cukinie na plastry.
- Posyp cukinię solą z obu stron i pozostaw na 30 minut, aby puściła sok.
- Posiekaj 4-6 ząbków czosnku, koperek i pietruszkę.
- Przygotuj mieszankę papryki.
- Przykryj posolone plastry cukinii ręcznikiem papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci.
- Rozgrzej 35 ml oliwy z oliwek na patelni.
- Smaż plastry cukinii z obu stron na złoty kolor.
- Po usmażeniu, odkładaj cukinię na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Na gorącej patelni zmniejsz ogień i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek.
- Wrzuć posiekany czosnek, koperek, pietruszkę i mieszankę papryki.
- Smaż przez 20-30 sekund, mieszając składniki.
- Połącz podduszone zioła i przyprawy z plastry cukinii.
- Danie jest gotowe do podania!
- Możesz cieszyć się smakiem grillowanej cukinii z mozzarellą
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Cukinia z grilla z mozzarellą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również