Cukinia z grilla z mozzarellą

Cukinia z grilla z mozzarellą to prosty i pyszny przepis na lekki posiłek lub przekąskę. Cienko pokrojona cukinia grillowana jest do chrupkości, a następnie podawana z roztopioną mozzarellą, która dodaje kremowego smaku. Danie to jest idealne na letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś szybkiego i pełnego smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj 2 cukinie na plastry.
  2. Posyp cukinię solą z obu stron i pozostaw na 30 minut, aby puściła sok.
  3. Posiekaj 4-6 ząbków czosnku, koperek i pietruszkę.
  4. Przygotuj mieszankę papryki.
  5. Przykryj posolone plastry cukinii ręcznikiem papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci.
  6. Rozgrzej 35 ml oliwy z oliwek na patelni.
  7. Smaż plastry cukinii z obu stron na złoty kolor.
  8. Po usmażeniu, odkładaj cukinię na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  9. Na gorącej patelni zmniejsz ogień i dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek.
  10. Wrzuć posiekany czosnek, koperek, pietruszkę i mieszankę papryki.
  11. Smaż przez 20-30 sekund, mieszając składniki.
  12. Połącz podduszone zioła i przyprawy z plastry cukinii.
  13. Danie jest gotowe do podania!
  14. Możesz cieszyć się smakiem grillowanej cukinii z mozzarellą
Cukinia z grilla z mozzarellą

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Cukinia z grilla z mozzarellą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up