Ciasto z gotowanymi pomarańczami siostry Anastazji

Ciasto z gotowanymi pomarańczami siostry Anastazji to przepis na delikatne i aromatyczne ciasto, w którym głównym składnikiem są pomarańcze. Siostra Anastazja zachęca do gotowania całych pomarańczy, aby nadać ciastu wyjątkowego smaku i aromatu. To słodkie danie doskonale sprawdzi się na różne okazje, dodając im nutkę egzotyki i świeżości.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzej ciepłe mleko (200 ml), dodaj 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżeczkę drożdży
  2. Następnie w misce wymieszaj 300 g mąki z 1/3 łyżką soli
  3. Zagnieć ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne
  4. Po wyrośnięciu ciasta podziel je na 12 równych części.
  5. Przygotuj nadzienie z gotowanego mleka skondensowanego.
  6. Nałóż nadzienie na każdą część ciasta i zlep je, tworząc małe bułeczki
  7. W garnku zagotuj 2 litry wody z dodatkiem 2-3 łyżeczek sody
  8. Następnie wrzuć bułeczki do wrzącej wody i gotuj przez krótką chwilę.
  9. Wyjmij je delikatnie i ułóż na blasze do pieczenia.
  10. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut, aż bułeczki się zarumienią.
  11. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i posmaruj masłem.
  12. Ciasto z gotowanymi pomarańczami siostry Anastazji jest gotowe do podania
Ciasto z gotowanymi pomarańczami siostry Anastazji

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto z gotowanymi pomarańczami siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up